MAVROVO THRONES 2023

Mavrovo Thrones 2023

АГЕНДА MAVROVO THRONES 2023

САБОТА 18.02.2022

ХОТЕЛ ЛОЏ/СКИ ШКОЛА

08:00-14:00 ЧАСОТ - ПРИЈАВУВАЊЕ И ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТАРТНИТЕ БРОЕВИ ЗА MAVROVO THRONES

15:00 ЧАСОТ - СОБИР НА СИТЕ УЧЕСНИЦИ НА ГАЛИЧКО БАЧИЛО

16:00 ЧАСОТ - ПОЧЕТОК НА ТРКА

17:30 ЧАСОТ - КРУНИСУВАЊЕ НА КРАЛОТ И КРАЛИЦАТА ПРЕД ‘’СКИ ШКОЛА‘’

ЛОКАЦИЈА НА СТАРТ: СКИ ПАТЕКА ГАЛИЧКИ СКИ ЛИФТ

КОНТРОЛНА ТОЧКА БР.1 – ТРИФКОВА КОЛИБА

КОНТРОЛНА ТОЧКА БР.2 – СТАРО БАЧИЛО ЕДНОСЕД

КРАЈ НА ТРКАТА – КАПИЈА НА ЦЕЛ ПОЧЕТОК НА ЖИЧАРА ДВОСЕД

ПАТЕКА:Стартот е од горниот дел на Галички ски стаза. Учесниците се спуштаат кон првата контролна точка на Трифкова колиба до која е потребно да се искачат по стрмниот пат до неа. Од тука учесниците се спуштаат до втората контролна точка кај Старо бачило од каде финишираат по стазата на едносед до целната линија на почеток на жичара Стар Двосед.

ВАЖНО: Кога учесниците поминуваат на контролните точки потребно е на контролорите видно да им го покажат својот реден број впишан на самата маичка. Целиот настан ќе биде мониториран и контролиран од страна на официјални лица од ски центарот одговорни за организација, ски патрола и професионална медицинска екипа.

ПРАВИЛА НА ТРКА

• Секој учесник мора да биде полнолетен 18+;

• Партиципацијата за учесникот е 500 денари;

• Секој учесник добива натпреварувачка маичка;

• Секој учесник мора да носи кацига и соодветна ски/бордерска опрема;

• Стартот е масовен, сите учесници тргнуваат во исто време по дадениот сигнал за СТАРТ на трката;

• Строго е забрането користење на моторни и механички превозни средства (ски лифт, жичара,

ратрак, моторна санка) за време на траката;

• Секој учесник мора да се појави на сите контролни точки;

• Задолжително е почитување на сите правила и пропозиции;

• Доколку не се почитуваат правилата, следува дисквалификација;

• Се наградуваат 4 натпреварувачи и тоа: Крал | Кралица | Придружник на кралот | Придружничка на кралицата

Доколку првиот (Кралот) е скијач, тогаш прво пласираниот бордер е придружник, и обратно. Истото правило важи и кај жените.

НАГРАДИ: Оваа година за Кралот и Кралицата, Ресорт Маврово обезбедува: Парична награда од 500 ЕУР | За придружниците сезонска СКИ карта за СКИ сезона 2023 / 2024 | Red Bull енергетски пијалоци | Heineken 00 Sports Bag