РЕЗЕРВИРАЈ СМЕСТУВАЊЕ

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.

Сноубординг

<

сб

Сноубординг

Ски Центарот Маврово нуди одлични можности за сноубордери и фристајлери. Сите жичари и лифтови се погодни за сноубордери, додека стазите се погодни за почетници и  напредни бордери, но исто така можете да најдете предизвикувачки делови и за професионалци. На “powder” ден можете да се насладите во длабокиот снег насекаде низ планината.

Тестирајте ги Вашите вештини за карвинг на најстрмните стази на Ноќно бордање. Таа можност ќе ја имате секој петок и сабота од 19.00 - 22.00.

Во рамките на сноубордингот Ски Центарот има историја и долга листа на национални, регионални и европски купови во бордер-крос, паралел слалом и велеслалом, додека фристајл сегментот редовно се случува во “snow park”-от кој се наоѓа помеѓу ски лифтовите Детска Радост и Мирна Долина.

 

сб

Сплит-бординг

Сплит-бординг културата исто како и кај ски турингот расте од година в година. Биста масивот со својот огромен терен, потенцијал и разновидност во конфигурацијата се погодни за секое ниво на спремност. 

Скијачкиот Центар Маврово го поддржува развојот на сплит-бординг културата, но практикување на “сплитинг“ на скијачките стази кои се отворени е забрането поради безбедносни причини. Бидете свесни дека на црните стази Корја - Едносед и Маврово 1 и 2 ратраците по скијачкиот ден постојано работат со сајла - винч, поради избегнување било каква ризична ситуација.

Нашите обучени водичи може да ве однесат на најубавите и тајните локации надвор од секојдневните скијачки стази. За повеќе информации можете да не контактирате на backcountry@skimavrovo.com.